Σε ανάκληση τεχνικών αδειοδοτήσεων για την Ελληνικός Χρυσός προχωρά η κυβέρνηση


Επιβεβαιώνονται πλήρως όλα όσα είχαμε αναφέρει στην ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: περί της υποτιθέμενης «Έγκρισης Δόμησης» του εργοστασίου εμπλουτισμού Σκουριών, αλλά δεν είναι αυτή η βασική  παρανομία της εταιρείας. Η μεταλλουργία είναι!

1912172_1539442296309970_6449899928532119846_n

Το αρμόδιο υπουργείο θεωρεί ότι το εργοστάσιο εμπλουτισμού της εταιρείας χτίζεται χωρίς όρους δόμησης.

Σε ανάκληση αδειοδοτήσεων που έχουν δοθεί στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» θα προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στόχος του υπουργείου είναι να ελεγχθεί εάν δραστηριότητες της εταιρείας (εργοστάσιο εμπλουτισμού, βοηθητικοί χώροι, έργα οδοποιίας, αποθηκευτικοί χώροι, τέλματα, χώροι απόθεσης κ. α.) είναι συμβατές με τις αδειοδοτήσεις και τη νομοθεσία.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης, σε άτυπη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με δημοσιογράφους, τα σχετικά έγγραφα για την ανάκληση θα αποσταλούν στις αρμόδιες υπηρεσίες εντός των επόμενων ημερών.

Σχετικά με τους όρους δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού και ορισμένων άλλων έργων στις Σκουριές, ο κ. Τσιρώνης επεσήμανε ότι με διάταξη στον ν. 4280/2014 που αφορούσε τα μεταλλεία, αφαιρέθηκαν κάποια βήματα, ώστε η έγκριση δραστηριότητας να αποτελεί και έγκριση όρων δόμησης. Σε αυτό, όπως είπε ο υπουργός, δόθηκε η ερμηνεία ότι δεν χρειάζονται όροι δόμησης.

«Όμως αυτή η ερμηνεία δεν βρίσκει σύμφωνη τη νομική υπηρεσία του υπουργείου, η οποία θεωρεί ότι στην έγκριση δραστηριότητας έπρεπε να περιλαμβάνονται και οι όροι δόμησης», τόνισε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι για το υπουργείο δεν υπάρχουν όροι δόμησης.

Να θυμίσουμε ότι και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, στην ομιλία του στη Βουλή κατά τις προγραμματικές δηλώσεις, είχε δηλώσει ότι «είμαστε αντίθετοι στην Επένδυση του Χρυσού στις Σκουριές και θα αξιοποιήσουμε όλα τα δυνατά νόμιμα μέσα για να προωθήσουμε αυτή τη θέση μας. Σε κάθε περίπτωση, θα στηρίξουμε όλους τους εργαζόμενους στα μεταλλεία και την προοπτική τους».

Από ΤΟ ΒΗΜΑ


2 απαντήσεις στο “Σε ανάκληση τεχνικών αδειοδοτήσεων για την Ελληνικός Χρυσός προχωρά η κυβέρνηση”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.