Μάρδας: Οι Σκουριές είναι ένας λόγος που η διαπλοκή δεν με ήθελε στο Ποτάμι


Από komistes.gr

dimitrismardas001

«Μοιραίο λάθος» για τη διάρρηξη των σχέσεων του με το Ποτάμι χαρακτηρίζει ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, καθ. Μάρδας τις θέσεις που πήρε για το λαθρεμπόριο καυσίμων και τις ληστρικές, όπως τις χαρακτηρίζει, επενδύσεις, όπως στις Σκουριές.

Απαντώντας σε  ερωτήσεις που του τέθηκαν από φίλους του για τη διαδικασία μέσα από την οποία βρέθηκε από την Επιτροπή Διαλόγου του Ποταμιού στην κυβέρνηση Τσίπρα, ο κ.Μάρδας αποδίδει εμμέσως πλην σαφώς την άρνηση του ποταμιού να συζητήσει τις προτάσεις του για συγκεκριμένα θέματα οικονομικής διαχείρισης στο γεγονός ότι οι θέσεις αυτές έθιγαν δομές διαπλοκής.

«Δεν είχα την παραμικρή ηθική υποχρέωση σε ένα κόμμα, το οποίο έδειξε μια ιδιότυπη συμπεριφορά (της σιωπής) απέναντι στις θέσεις μου, που έθιγαν δομές διαπλοκής (λαθρεμπόριο καυσίμων, μεταλλεία χρυσού κ.λπ).» αναφέρει ο κ.Μάρδας, ο οποίος χαρακτηρίζει την απομάκρυνση του από την επιτροπή διαλόγου του ποταμιού «προδιαγεγραμμένη» για αυτούς τους λόγους.

Αναλυτικά η επιστολή που απέστειλε ο κ.Μάρδας σε φίλους του με τις απαντήσεις σε ερωτήματα που του είχαν θέσει έχει ως εξής:

Αγαπητοί και Αγαπητές

Κάποια άτομα με αφορμή την υπουργοποίησή μου, εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια και την αντίθεσή τους στην ενέργεια αυτή. Ένα άλλο σύνολο βέβαια Ποταμίσιων, που δε συμμερίζεται τις παραπάνω θέσεις, με τις ευχές του, μου έδωσε κουράγιο και δύναμη στη  δουλειά μου. Κάποια από εσάς ζήτησαν μέσω της ομάδας εξηγήσεις για τα συμβάντα. Γιατί λοιπόν αποστασιοποιήθηκα από το ΠΟΤΑΜΙ:

1-        Πριν τη παρουσίαση των ψηφοδελτίων εξέφρασα την έντονη αντίθεσή μου στην επέκταση του Ποταμιού προς άτομα που ασπάζονται τον υστερικό νεοφιλευθερισμό (βλ. Ξαφά και την ομάδα της) ή προς συντηρητικά άτομα, χωρίς ένα ξεκάθαρο πολιτικό υπόβαθρο (Βλ. Σκυλακάκης). Αυτό εύλογα έθεσε πολλά ερωτήματα αναφορικά με τη συνέχιση της παραμονής μου στο ΠΟΤΑΜΙ. Βέβαια λόγω των τότε επικείμενων εκλογών, δεν αποχώρησα από την ομάδα Διαλόγου, για να μη δημιουργήσω προβλήματα εκείνη την εποχή.

2-        Παρουσίασα πέντε έτοιμες προτάσεις μέτρων πολιτικής στο ΠΟΤΑΜΙ και περίμενα για καιρό την έναρξη ενός διαλόγου με θέμα αυτές τι θέσεις και όχι μόνο. Αυτός ουδέποτε ήρθε. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ, τις βρήκε μέσω του διαδικτύου, επικοινώνησε μαζί μου και  αξιοποίησε δυο από αυτές, μέσα από πρόγραμμά του, πριν τις εκλογές. Αυτό λοιπόν που δεν έκανε το ΠΟΤΑΜΙ, το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τόλμησε να μου αναθέσει ένα από τα πιο σκληρά ντοσιέ της οικονομίας!.

3-        Τέλος, δεν είδα στις στήλες του Ποταμιού άρθρο κατά επενδύσεων, που θεωρούνται επιεικώς ως ληστρικές. Εδώ υπάρχει όμως μια παράξενη σιγή… Μια από αυτές είναι η επένδυση για την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, (συμφερόντων Μπόμπολα) που τη χαρακτήρισα σε αρθρογραφία μου ως τη ληστεία του αιώνα. Ίσως ήταν το μοιραίο λάθος μου, μετά την πολεμική που άνοιξα κατά του λαθρεμπορίου καυσίμων και την πρόσφατη κριτική κατά της επέκτασης προς την υπερσυντηρητική Δεξιά!

4-        Πολλοί αναρωτιούνται πώς από την Επιτροπή ΔΙΑΛΟΓΟΥ βρέθηκα στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέλη της Επιτροπής ΔΙΑΛΟΓΟΥ παρουσιάζουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: Είτε είναι εθελοντές, είτε μέλη άλλου κόμματος, είτε δεν ανήκουν σε άλλο κόμμα. Εγώ είχα απομακρυνθεί από το ΠΑΣΟΚ εδώ και καιρό,  δεν ανήκω σε άλλο πολιτικό χώρο, ούτε ήμουν εθελοντής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Ως εκ τούτου, δεν είχα την παραμικρή ηθική υποχρέωση σε ένα κόμμα, το οποίο έδειξε μια ιδιότυπη συμπεριφορά (της σιωπής) απέναντι στις θέσεις μου, που έθιγαν δομές διαπλοκής (λαθρεμπόριο καυσίμων, μεταλλεία χρυσού κ.λπ). Δε μπορεί λοιπόν να χαρακτηριστεί η συμπεριφορά μου ως αριβίστικη, όταν λόγω των ανωτέρω, η ηγεσία του ΠΟΤΑΜΙΟΥ –με την οποία ουδέποτε είχα έστω και μια επαφή και ως εκ τούτου ουδέποτε συζήτησα κάποιους όρους, όπως σημειώθηκε– μάλλον αυτή προκαλούσε την απομάκρυνσή μου.

Για όλα αυτά, η απομάκρυνσή μου από την Επιτροπή Διαλόγου ήταν προδιαγεγραμμένη. Απλά δεν έγινε στους χρόνους που πρόβλεψα, καθώς άλλα γεγονότα άλλαξαν τη ροή των πραγμάτων…

Μπορεί να βγήκα πια από το ΠΟΤΑΜΙ, με πολλούς όμως επιβάτες της βάρκας που πλέει στα νερά του, συνδέθηκα και παραμένω δίπλα τους, όπως και αυτοί παραμένουν κοντά μου και τους ευχαριστώ πάλι για το κουράγιο που μου έδωσαν με τις ευχές τους!


Μία απάντηση στο “Μάρδας: Οι Σκουριές είναι ένας λόγος που η διαπλοκή δεν με ήθελε στο Ποτάμι”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.