Ψήφισμα του ΠΑΝΔΟΙΚΟ για τις δραστηριότητες της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
PAN-HELLENIC NETWORK OF ECOLOGICAL ORGANIZATIONS

Βόλος 10/12/2014
ΠΑΝΔΟΙΚΟ 2014-15/3

ΨΗΦΙΣΜΑ

Του 24ου Συνεδρίου του ΠΑΝΔΟΙΚΟ στη Λίμνη Πλαστήρα
21-23 Νοεμβρίου 2014

Οι σύνεδροι της Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), που συνήλθε 22 και 23 Νοεμβρίου 2014 στη Λίμνη Πλαστήρα ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ το ΥΠΕΚΑ διότι αγνοώντας τους όρους συνετής διαχείρισης των υδατικών πόρων, συνεχίζει να αδειοδοτεί την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, που ανεξέλεγκτα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο επάνω στον κύριο υδροφορέα της Χαλκιδικής.
Έτσι η εταιρεία αυτή:

Α. Διαχειρίζεται τους υδατικούς πόρους, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της το συμφέρον και την υγεία των πολιτών, αλλά των δικών της συμφερόντων.
Β. Προγραμματίζει με γεωτρήσεις να υποβιβάσει τον υδροφόρο ορίζοντα, ακόμη και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, υποτιμώντας τον κίνδυνο εισόδου της θάλασσας στον υδροφόρο ορίζοντα.
Γ. Κάνει συνεχώς διερευνητικές γεωτρήσεις για εκτίμηση μεταλλευτικών πεδίων που έχει σαν αποτέλεσμα η υδρογεωλογική λεκάνη της Χαλκιδικής να χαρακτηρίζεται από κακής ποιότητας νερό.
Δ. Απορρίπτει επικίνδυνα απόβλητα στο περιβάλλον, καταστρέφοντας τα επιφανειακά νερά της περιοχής.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

Τις δραστηριότητες της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στη Χαλκιδική

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Βαγγ. Σπίθας, Δ. Λυμπουρίδης, Μαίρη Χουλιέρη

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΝΔΟΙΚΟ

Ν. Ασλάνογλου (Βέροια) 6946-381707 Ι. Βερβερίδης (Χαλκιδική) 6976-789871
Κ. Βολιώτης (Βόλος) 6977-686838 Αθ. Θεοδωρόπουλος (Πάτρα) 6972-880774
Γ. Καλλιαμπέτσος (Αθήνα) 6944-842384 Παν. Κατσουλάκος (Μακρακώμη) 6977-606827
Μαίρη Χουλιέρη Χαλκίδα 6978-026141

Γαζή 216, 382.22-Βόλος / Gazi 216, 382.22-VOLOS
Tel-Fax: ++30 24210 38387
e-mail: [email protected]

ΑΦΙΣΑ-24ου--ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ-ΠΑΝΔΟΙΚΟ


3 απαντήσεις στο “Ψήφισμα του ΠΑΝΔΟΙΚΟ για τις δραστηριότητες της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ”

    • Δηλαδή η ΔΕΗ που ευθύνεται για το οικολογικό ολοκαύτωμα στην ευρύτερη περιοχή Πτολεμαϊδας-Κοζάνης είναι χορηγός του συνεδρίου;Σα να λέμε,ο σφαγέας σου να σου πληρώνει τα έξοδα της κηδείας…Και η ΕΤΒΑ παλιότερα με τη θυγατρική της ΜΑΒΕ εξόρυσσε αμίαντο στο Ζιδάνι της Κοζάνης και μετά την πτώχευσή της όλες οι αμιαντούχες αποθέσεις είναι εκτεθειμένες…Μεγαλοσυμφέροντα με οικολογικό επίχρυσμα.

  1. Η ΔΕΗ είναι αρκετά προσαρμόσιμη και ΄με πολύ καλο τεχνικό και επιστημονικό επίπεδο, αλλά εξαρτημένη από τα μεγάλα εργοστάσια Πτολεμαίδα ,Μεγαλόπολη. την συμφέρει καλύτερα να υπάρχουν πολλά μικρά για λόγους μεταφοράς της ενέργειας ,δεν ξέρω μπορεί η ΔΕΗ να αποφασίσει μόνη της για επενδύσεις σε ηλιοθερμία στα νησιά πχ, ή στην υπόλοιπη Ελλάδα? θέμα ΥΠΕΚΑ?κυβέρνησης?άλλου υπουργείου? για την ΕΤΒΑ δεν γνωρίζω ,αλλά τις συνέπειες της εξόρυξης αμιάντου δική της άνθρωποι τις ζήσαν, τα προιόντα ελλενίτ ακόμα σήμερα είναι εκτεθειμένα ,κι αυτό πολιτικό θέμα,εάν καποιοι πάντως γνώριζαν για τις συνέπειες του αμιάντου και παραταυτα προχώρησαν έχουν διαπράξει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.