«Θλιβερή και ασυνεπής» η στάση του δημάρχου


Οξύτατη κριτική στον νέο δήμαρχο του Δήμου Αριστοτέλη ασκεί η Επιτροπή Αγώνα Μεγάλης Παναγιάς. Σχολιάζοντας την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη μεταλλευτική δραστηριότητα της «Ελληνικός Χρυσός» στις 20 Νοεμβρίου, η επιτροπή αγώνα εγκαλεί τον Γιάννη Μίχο και τους αιρετούς για «θλιβερή και ασυνεπή» στάση. Σε ανακοίνωση, που εξέδωσε την Παρασκευή η Επιτροπή Αγώνα Μεγάλης Παναγιάς, σημειώνει:

«Θεωρούμε θλιβερό και ασυνεπές, η εκλεγμένη από το κίνημα δημοτική αρχή να δηλώνει αναρμόδια και να αποποιείται την όποια ευθύνη αναφορικά με την επένδυση χρυσού, δηλαδή το μείζον θέμα και μέγιστο επικαθοριστικό πρόβλημα που εδώ και χρόνια ταλανίζει την περιοχή μας.

Δεν υπήρξε λοιπόν η στοιχειώδης ανάληψη αποφασιστικών θεσμικών πρωτοβουλιών για το σταμάτημα της λεηλασίας του τόπου μας ή για την ανάδειξη και καταγγελία των πάμπολλων παρανομιών της εταιρείας (βλέπε παράνομη κατασκευή του εργοστασίου εμπλουτισμού χωρίς τις απαιτούμενες πολεοδομικές άδειες από την αρμόδια δημοτική πολεοδομική υπηρεσία, την αποψίλωση του Καρατζά Λάκκου χωρίς τις σχετικές τεχνικές μελέτες κ.λπ.), που εκ των πραγμάτων άπτονται της ευθύνης και αρμοδιότητας της δημοτικής αρχής και των θεσμικών οργάνων της περιφέρειας».

Οι πολίτες από τη Μεγάλη Παναγιά χαρακτηρίζουν «ανέφικτο και χωρίς καμία ουσία» τον διάλογο με την εταιρεία και με την πολιτεία -που ζητά επιμόνως ο Γιάννης Μίχος- όσο συνεχίζεται η καταστροφή του Κακάβου. «Οι πολίτες που αγωνίζονται ενάντια στην εξόρυξη χρυσού εξέλεξαν ένα δημοτικό σχήμα που θα πλαισιώνει αυτόν τον αγώνα, σεβόμενο τη διακήρυξη που συνυπέγραψαν όλοι προεκλογικά και που συμπυκνώνει τα αιτήματα του κινήματος ενάντια στο χρυσό», σημειώνουν οι πολίτες.


2 απαντήσεις στο “«Θλιβερή και ασυνεπής» η στάση του δημάρχου”

  1. την εμπιστοσυνη μας και την υπογραφή μας … προσεχουμε που την βαζουμε… εγινε ενα δημοψήφισμα … αλλα δεν προσεξατε ποιοι ηταν στο “κινημα” και ποιοι αβανταδόροι…αν παρακολουθουσατε ομως τις προεκλογικες εξαγκελιες … δείχναν που το πήγενε ο κυριος … τελικα και οι συμβουλοι του δεν ήταν καλυτεροι απο την αφεντομουτσουναρα του… τωρα θα τον λουζόμαστε για 5 χρόνια…. εκει ισως πάνε τα απολιτικ – ρεαληστικα –τα ντεμεκ ακομάτιστα… και μη στενοχωριέστε εχουμε και τις βουλευτικές …εκει να δειτε κλαμα που θα πέσει….ας το παρουμε χαμπαρι … η ιστορια γραφεται με ανυπακοή αγωνες – ρήξη – ανατροπή του συστήματος ( πολιτικου και οικονομικού)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.