Τα «Μεταλλεία Χαλκιδικής» “@metalleiachalki” και η βουλευτής Κατερίνα Ιγγλέζη


Από vasilinos

unnamed7

Αυτό το διάστημα ασκούμε μια κριτική μετά την επαίσχυντη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αριστοτέλη και η κριτική αυτή έχει να κάνει με την απογοήτευσή μας από αυτούς από τους οποίους είχαμε πολύ υψηλές προσδοκίες, θέσαμε ερωτήματα προς κάθε κατεύθυνση και θα συνεχίσουμε  τη δριμύτατη αυτή τακτική μας. Εχθές από το blog “Μεταλλεία Χαλκιδικής @metalleiachalki” στο twitter ανήρτησαν μια φωτογραφία της βουλευτού του νομού μας (του ΣΥΡΙΖΑ), κας Αικατερίνας Ιγγλέζη, με τίτλο: «Ηθοποιός γιαπωνέζικου θιάσου “καμπούκι”; Όχι,είναι η Κατερίνα πασαλειμμένη για τις ανάγκες της φωτογράφησης #skouries».

Από εχθές που κυκλοφόρησε αυτή η αισχρή συκοφαντία, με λύπη μου διαπίστωσα ότι ουδείς βγήκε να καταθέσει την αλήθεια που όλοι βιώσαμε στις Σκουριές, ως εκ τούτου και αυτή τη δουλειά πρέπει να την κάνει ο Αρχιμανδρίτης.

Εμείς ήμασταν εκεί αυτή την ημέρα αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες και βεβαιώνουμε ότι από τα πρωτοφανή ισχυρά και το πλήθος των χημικών που έπεφταν, ήταν αδύνατον να συνεχίζεις να παραμένεις στην περιοχή. Όλοι μας διπλωνόμασταν, γονατίζαμε, αδυνατούσαμε να αναπνεύσουμε, κάναμε εμετό, δεν μπορούσαμε να ανοίξουμε τα μάτια μας τα οποία έτσουζαν υπερβολικά. Δείτε και  το άρθρο “Δολοφονική επίθεση της ΕΛΑΣ στις Σκουριές” της Ντίνας Δασκαλοπούλου στην “Εφημερίδα Συντακτών” (δείτε ΕΔΩ).

Σ’ αυτή την κατάσταση βρισκόμασταν οι περισσότεροι. Κάποιες κοπέλες ερχόντουσαν, μας έλεγαν να ανοίξουμε το στόμα και μας ψέκαζαν με “μαλόξ” και μας άλειφαν και στο πρόσωπο με “μαλόξ”. Η κα Ιγγλέζη όπως πάντα, ήταν μπροστά με τους αγωνιζομένους κατοίκους και υφίστατο και αυτή όλες τις συνέπειες των χημικών και μάλιστα περισσότερο από εμάς, διότι ήταν πιο μπροστά και στη βουλευτίνα έτρεξαν και της έβαλαν μαλόξ, για να μπορέσει να αναπνεύσει και να δει και να μην καταρρεύσει. Όλα αυτά που το ανωτέρω ιστολόγιο διαδίδει διά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι αισχρά ψεύδη, άκρως συκοφαντικά για την εν λόγω βουλευτή. Επειδή αυτό το blog έχει προβεί κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε ενέργειες εις βάρος της βουλευτού, φρονούμε ότι η κα Ιγγλέζη πρέπει να καταθέσει αμέσως και μήνυση και αγωγή για τον χειριστή του blog και συκοφάντη. Εμείς την αλήθεια που βιώσαμε, που είδαμε, που καλύψαμε με ηλεκτρονικά μέσα, είμαστε στη διάθεσή της να την καταθέσουμε ως μάρτυρες σε όποιο δικαστήριο χρειασθεί. Παραθέτουμε κατωτέρω στοιχεία πολύ σημαντικά για την παρεκτροπή του εν λόγω blog. Στην ανάρτηση της 29ης Οκτωβρίου 2013 του blog «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ»,  με τίτλο: «Σχόλιο της Ρεσπέντζα για τις μηνύσεις της Κατερίνας Ιγγλέζη εναντίον ιστολογίων της Χαλκιδικής», είναι χαρακτηριστικό ότι στα σχόλια αυτό το blog (προς τιμήν του) παρακαλεί τους διαχειριστές του blog «Τα μεταλλεία Χαλκιδικής» λόγω της μη ποιότητας των σχολίων, να μεταφέρουν τον διάλογο στη σελίδα που έχουν «Τα μεταλλεία Χαλκιδικής», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μας αντιπροσωπεύουν αυτού του τύπου οι αντιπαραθέσεις και τους καλούμε να σεβαστούν την παράκλησή μας» (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ).

Επίσης παραθέτουμε και τα κάτωθι στοιχεία για την ταυτοποίηση του εν λόγω blog «ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ» με το σήμα του (Πατήστε ΕΔΩ και ΕΔΩ). Eμείς είμαστε δίπλα στη βουλευτή κα Ιγγλέζη, όπως και αυτή είναι δίπλα στον αγώνα μας, χωρίς όμως να φειδόμεθα της υγιούς κριτικής που θα την ασκήσουμε ενημερώνουμε, δριμύτερα. Δεν υπηρετούμε κόμματα και πρόσωπα, αλλά την αλήθεια και όταν αυτή βιάζεται από τον οποιονδήποτε και προς οποιονδήποτε θα μας βρίσκουν απέναντι. Εμείς είμαστε μόνο με την Αλήθεια, μ’αυτήν είμαστε άρρηκτα συνδεδεμένοι, αυτή μόνο υπερασπίζουμε.

Τους χειριστές των «ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ», τους ενημερώνουμε ότι δεν κινούμεθα εμπαθώς προς κανέναν και δεν υβρίζουμε κανέναν. Καθώς ο χειριστής των «ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ» υβρίζει και συκοφαντεί και κτυπά ανέντιμα μια εκπρόσωπο του λαού της Χαλκιδικής στη Βουλή, τον συμβουλεύουμε να αλλάξει στάση με ένα πολύ σοφό ανέκδοτο:

«Αν δεν ξέρεις να πετάς, να μην βρίζεις»

Mέσα σ’ ένα αεροπλάνο εν πτήσει, ταξιδεύει μαζί με το πλήθος των επιβατών κι ένας παπαγάλος. Κάποια στιγμή λέει στην αεροσυνοδό: «Σας παρακαλώ πολύ, είναι εύκολο να μου φέρετε έναν καφέ;»  Η αεροσυνοδός τον ακούει και δυσφορώντας απομακρύνεται. Μετά από λίγο ξαναπερνά η αεροσυνοδός και της λέει ο παπαγάλος δυσανασχετώντας: «Τι θα γίνει μ’ αυτόν τον καφέ; Θα τον φέρεις επιτέλους;»  Η αεροσυνοδός τον αγριοκοιτάζει και απομακρύνεται νευριασμένη. Μετά από λίγο της λέει ο παπαγάλος δυνατά:  «Ε, παλιογυναίκα, θα φέρεις τον καφέ ή θα σε ξεφτιλίσω μπροστά σ’ όλο το πλήρωμα;»  Η αεροσυνοδός συγκράτησε τα νεύρα της λόγω του ότι δεχόταν την προσβολή από ένα ζώο. Σε λίγο όμως, μία επιβάτης παρακαλεί την αεροσυνοδό για έναν καφέ. Η αεροσυνοδός αδιαφορεί και η επιβάτης την ξαναρωτά: «Τι θα γίνει με αυτόν τον καφέ;» Και επειδή η αεροσυνοδός συνεχίζει να αδιαφορεί, η επιβάτης της λέει: «Ε, παλιογυναίκα κ.λ.π.», επαναλαμβάνοντας όσα έλεγε νωρίτερα ο παπαγάλος. Η αεροσυνοδός γίνεται έξαλλη, εκτός εαυτού πηγαίνει στον πιλότο, του λέει τα καθέκαστα και ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους επιβάτες όσο θα υπάρχουν μέσα στο πλήρωμα ο παπαγάλος και η γυναίκα που την βρίζουν. Τότε ο πιλότος της λέει: «Άνοιξε την πόρτα εξόδου και πέταξέ τες έξω και τις δύο».  Ανοίγει η αεροσυνοδός την πόρτα, πετάει έξω την γυναίκα η οποία λόγω του βάρους αρχίζει να πέφτει ορμητικά και πίσω πετάει τον παπαγάλο, ο οποίος μη γνωρίζοντας τον λόγo που έχει πεταχτεί η γυναίκα, αρχίζει με όλη τη δύναμή του να πετά, προκειμένου να την φθάσει. Κάποια στιγμή την φθάνει και τη ρωτά: «Για ποιο λόγο κυρία μου σε πέταξαν εσένα από το αεροπλάνο;» Η γυναίκα του απάντησε: «Έβρισα την αεροσυνοδό».  Την ρωτά ο παπαγάλος: «Να πετάς ξέρεις;»   «Όχι», του απαντά εκείνη. Τότε ο παπαγάλος της λέει: «Αν δεν ξέρεις να πετάς, να μην βρίζεις».

Όσοι δεν έχουμε στον νου μας τον νόμο του Θεού ή τις επιταγές του Συνταγματικού νομοθέτη, καλό είναι τουλάχιστον να έχουμε στον νου μας τον παπα-γάλο και το ρηθέν του.

Υ.Γ.:  Η  αρχική φωτογραφία της παρούσας ανάρτησης από τη Συνεδρία του Δ.Σ., ανήκει στον κ. Ιωσήφ Σεκέρογλου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.