Οι 35 “εγκληματικές” αναρτήσεις του antigold #skouries


H ποινικοποίηση του blogging

blogging

Aπόσπασμα από το κατηγορητήριο κατά του  Τόλη Παπαγεωργίου, που φέρεται ως ο ιδρυτής και διευθύνων την υποτιθέμενη εγκληματική οργάνωση που έδρασε στο “Λάκκο Καρατζά” (Σκουριές) και ηθικός αυτουργός όλων των ενεργειών της.

«Παρείχες συνεντεύξεις, κατάρτιζες και δημοσίευες σχετικά κείμενα στον διαδικτυακό ιστότοπο με τον διακριτικό τίτλο antigoldgr.org…, στα οποία, μεταξύ άλλων, περιέχονται θέσεις που συνάδουν με τη φιλοσοφία και τον σκοπό της οργάνωσης και σκοπεύουν στη διαμόρφωση επηρεασμού της κοινής γνώμης και της τοπικής κοινότητας…  με πραγματικό όμως κύριο σκοπό να καλυφθούν οι πράξεις σου με επίφαση νομιμότητας, προκειμένου [να] τελεστούν αξιόποινες πράξεις»

Μέσα από τη δικογραφία της υποτιθέμενης “εγκληματικής οργάνωσης” στοχοποιείται ευθέως το ιστολόγιο antigoldgr.org ως ένα “εγκληματικό” ιστολόγιο, καθώς σε αυτό δημοσιεύει κείμενα ο φερόμενος ως “εγκέφαλός” της, ο πρόεδρος του “Παρατηρητηρίου” Τόλης Παπαγεωργίου. Έτσι λοιπόν, μέσα στις 4.300 σελίδες και τα 32 DVD αυτής της δικογραφίας που συνέταξε το “Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος” της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης – διότι βεβαίως απειλείται το Κράτος και το Πολίτευμα από την αντίσταση των πολιτών σε μια ιδιωτική Καναδική επένδυση – περιλαμβάνεται ένα πακέτο από 35 δικές μας αναρτήσεις που θεωρήθηκε ότι “συνάδουν με τη φιλοσοφία και το σκοπό της εγκληματικής οργάνωσης”. Υπενθυμίζουμε γιατί δεν πρέπει να το ξεχνάμε ότι η Ασφάλεια έχει  χορηγό της την Ελληνικός Χρυσός.

Μετά λοιπόν από ένα τόσο ωραίο σενάριο, τόση προσπάθεια να μας αποδώσουν εγκληματικές ενέργειες και προθέσεις, τόσο ψάξιμο μέσα στο ιστολόγιό μας σε αναζήτηση ενοχοποιητικών στοιχείων …όλα κι όλα που βρήκαν τα σαΐνια της Ασφάλειας είναι αυτές οι 35 αναρτήσεις. Τις παραθέτουμε πιο κάτω μία προς μία για να γίνει φανερό το γελοίον του πράγματος. Πολλές από αυτές είναι αναδημοσιεύσεις από άλλα ιστολόγια, αλλά η Ασφάλεια δεν είχε εντολή να ενοχοποιήσει τα άλλα ιστολόγια, είχε εντολή να ενοχοποιήσει ΑΥΤΟ το ιστολόγιο (και το ierissiotes.blogspot.com). Ορισμένες από τις κάτωθι αναρτήσεις και ο ρόλος τους μέσα στην ευφάνταστη αυτή δικογραφία θα αναλυθούν εκτενώς σε επόμενο άρθρο.

Όταν η υπόθεση φτάσει στο ακροατήριο και ο σεναριογράφος της Ασφάλειας θα πρέπει να υπόστηρίξει το σενάριό του, όλα αυτά θα καταρρεύσουν με πάταγο. Προς το παρόν, θαυμάστε πώς ποινικοποιούνται το φρόνημα, η ελευθερία της έκφρασης και ένα αυθεντικό μαζικό λαϊκό κίνημα.

Για να διαβάσετε το κείμενο της κάθε ανάρτησης, κάντε κλικ πάνω στον τίτλο της.

    1. “Απολογισμός ενός ταξιδιού στον Καναδά”. Την Ασφάλεια ενοχλούν πολύ οι αναρτήσεις που αφορούν το ταξίδι που πραγματοποιησε ο Τόλης Παπαγεωργίου στον Καναδά μαζί με το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη. Στόχος του ταξιδιού που έγινε μετά από πρόσκληση βουλευτών του Καναδικού Κοινοβουλίου, ήταν η ενημέρωση κατά το δυνατόν της Καναδικής Κυβέρνησης και του Καναδικού κοινού για τις παράνομες ενέργειες της Eldorado Gold, για την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας, για τη βάρβαρη καταστολή και για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράττει η Ελληνική Αστυνομία στη Χαλκιδική για λογαριασμό της Eldorado.
    2. “Συνέντευξη τύπου της Ελληνικής αντιπροσωπείας ενάντια στην Eldorado Gold στο Καναδικό Κοινοβούλιο, Οττάβα 30-5-213”. Είναι ποτέ δυνατόν μια συνέντευξη τύπου μέσα στο Καναδικό Κοινοβούλιο να προάγει τους σκοπούς μιας εγκληματικής οργάνωσης;
    3. “Eνημέρωση από τον Καναδά (1): Μόντρεαλ”
    4. “Προς Καναδική Κυβέρνηση: Αποσύρετε τη στήριξη στην Eldorado Gold στη Βόρεια Ελλάδα”. Κείμενο για συλλογή υπογραφών.
    5. “Tι είδε η Καναδή βουλευτής Elizabeth May στις Σκουριές και το ρέμα Καρατζά (βίντεο, φωτογραφίες, tweets)”. Ούτε οι επισκέψεις Καναδών βουλευτών στη Χαλκιδική τους αρέσουν. Προφανώς.
    6. “Η Rebecca Harms, συμπρόεδρος της ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, στη “λωρίδα των Σκουριών””. Ούτε οι επισκέψεις Ευρωβουλευτών τους αρέσουν. Επίσης προφανώς, αφού έτσι δίνεται δημοσιότητα στα αίσχη που γίνονται στη Χαλκιδική και που κάποιοι θα ήθελαν να μείνουν στο σκοτάδι.
    7. “Σκουριές: η κυβέρνηση οδηγεί την κατάσταση στα άκρα”. Αν διαπιστώνεις το πασιφανές, ότι δηλαδή η κατάσταση είναι εκρηκτική, κατηγορείσαι για “δημιουργία φοβικού κλίματος”. Τι το παράξενο βρίσκετε;
    8. “Ιδού οι “τρομοκράτες” της Ιερισσού”. Αναδημοσίευση από την εφημερίδα “Το Ποντίκι” για τις προφυλακίσεις και το πογκρόμ διώξεων συναγωνιστών μας.
    9. “Oύτε επίφαση νομιμότητας δεν έχει η άρση της προσωρινής διαταγής αναστολής υλοτόμησης από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στο ρέμα Καρατζά”. Η συγκεκριμένη ανάρτηση ενοχοποιείται για “προσπάθεια δημιουργίας φοβικού κλίματος” λόγω …του σχολίου κάποιου ανώνυμου σχολιαστή! Ο λόγος; Το γνωστό προσκείμενο στην εταιρεία ιστολόγιο των “Πωλητών Αριστοτέλη” ανακάλυψε ΕΥΘΕΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟ από το ανώνυμο σχόλιο και η Ασφάλεια θεώρησε τόσο αξιόπιστη την πηγή που ενέταξε αυτή τους την ανάρτηση μέσα στη δικογραφία για να “στοιχειοθετήσει” την εγκληματική οργάνωση! Ας ενημέρωσει κάποιος τους προστάτες του πολιτεύματος ότι δεν είναι απόρρητα τα ονόματα των δικαστών και ότι οι διαχειριστές ιστολογίων δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων…
    10. “Ερωτηματικά στην απόφαση του ΣτΕ για αναστολή εκτελέσεως της απαγόρευσης οικοδομικών εργασιών στις Σκουριές”. Διαπιστώνουμε, με θλίψη, ότι “την όποια ανεξαρτησία είχε κάποτε [το ΣτΕ], έχει απωλέσει προ πολλού”.
    11. “Συναυτουργός το ΣτΕ στο περιβαλλοντικό έγκλημα στις Σκουριές”. Πρέπει να πούμε ότι είναι ήπια η κριτική που ασκούμε εμείς στο ΣτΕ. Ο Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Αγγελόγλου, έχοντας καταθέσει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία στις εισαγγελικές αρχές, καταγγέλλει ανοιχτά «Κατάφωρη παραβίαση του νόμου – το ΣτΕ με πρόθεση και με δόλο διέστρεψε την αλήθεια και δόμησε την απόφαση πάνω στο ψέμμα».
    12. “Διαμαρτυρία αστυνομικών Φλώρινας (!) για την αποστολή τους στη Χαλκιδική, τη νύχτα που σπάσανε τις πόρτες”. Μία ομάδα “εγκληματικών” αναρτήσεων αφορά την όλη διαχείριση των δίκαιων αντιδράσεων των κατοίκων εναντίον της Ελληνικός Χρυσός από την Ελληνική Αστυνομία.
    13. “Κλήσεις copy-paste σε απολογία για 27 άτομα, με κατηγορητήριο το μισό ποινικό κώδικα”. Γράφουμε: “Όταν όμως ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ μαζικά προσάγονται, διώκονται, δικάζονται, φυλακίζονται με copy-paste κατηγορητήρια, τότε να είστε βέβαιοι ότι πρόκειται για ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ που το σύστημα «ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ» επιχειρεί να αναχαιτίσει.”. Και αυτή είναι η μόνη αλήθεια.
    14. Διακόπηκε για τη Δευτέρα η δίκη των τριών γυναικών για τις Σκουριές”.
    15. “Η παράνομη λήψη DNA από πολίτες συνεχίζεται… Πολύγυρος 06-07-2013”. Αναδημοσίευση από τις Χρυσές  Αυτ-απάτες.
    16. “Συζήτηση–Ενημέρωση για τις διώξεις αγωνιστών ενάντια στα μεταλλεία και το φακέλωμα μέσω της λήψης DNA”. Εξαιρετική εκδήλωση που διοργάνωσε η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης. Για την περίπτωση που ενδιαφέρει την Ασφάλεια έχουμε δημοσιεύσει και το σχετικό βίντεο εδώ.
    17. “Απάντηση Δένδια στη Βουλή για τη φύλαξη της Ελληνικός Χρυσός από την ΕΛ.ΑΣ.”. Αναδημοσίευση από το “Κουτί της Πανδώρας”.
    18. “Σκουριές σήμερα: συγκρούσεις με ΜΑΤ στον Καρατζά, τραυματισμός μιας γυναίκας και προσαγωγές άλλων τριών”. Η περιγραφή των γεγονότων της 12ης Μαΐου όπως πραγματικά έγιναν. Φυσικά δεν συμφωνεί με την περιγραφή της Αστυνομίας.
    19. “Φιρμάνι: Περί αναγκαστικών απαλλοτριώσεων”. Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο της Επιτροπής Αγώνα Μ.Παναγίας, όπως και οι επόμενες δυο αναρτήσεις.
    20. “Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι… ΝΑ ΜΗ ΓΙΝ!!! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)”. Αλλη μια φορά όπου η αστυνομία έκλεινε παράνομα το δημόσιο δρόμο εκτελώντας χρέη ιδιωτικής security για την Ελληνικός Χρυσός.
    21. “Επιθέσεις μεταλλωρύχων σε συναγωνιστές μας (& φωτογραφικό υλικό)” . Ειδική αναφορά σε αυτό το επεισόδιο θα γίνει στην επόμενη ανάρτηση.
    22. “Άφαντα τα 15 εκατ. που χρωστά ο “Ελληνικός Χρυσός” στο κράτος”. Από την ΑΥΓΗ, για το γνωστό θέμα της παράνομης κρατικής επιδότησης προς την εταιρεία και σχετικές δηλώσεις του ευρωβουλευτή κ.Χουντή. Υπενθυμίζουμε ότι η σχετική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκλήθηκε από καταγγελία του “Παρατηρητηρίου” για πώληση των μεταλλείων χωρίς διεθνή διαγωνισμό και με εξαιρετικά χαμηλό τίμημα. Εγκληματική ενέργεια, προφανώς.
    23. “Τα “πεντακάθαρα νερά” του Στρατωνίου και η παραλία από επικίνδυνα βιομηχανικά απόβλητα”. Επίσης εγκληματική ενέργεια είναι η προσπάθεια ανάδειξης του τρομακτικού προβλήματος ρύπανσης που έχει αφήσει στο Στρατώνι η πολύχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, με στόχο βέβαια την κατά το δυνατόν αποκατάστασή του. Όλα όσα έχουμε δημοσιεύσει σχετικά είναι πλήρως τεκμηριωμένα και επιβεβαιωμένα από πλήθος επιστημονικών μελετών με πιο πρόσφατη αυτήν του ΕΛΚΕΘΕ στην οποία αναφέρεται το πρόσφατο δημοσίευμα της “Ελευθεροτυπίας”.
    24. “Έγκληση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του Δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα”. Έγκληση που κατέθεσε ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης ο Τόλης Παπαγεωργίου εναντίον του Δημάρχου Αριστοτέλη, ο οποίος κατά συρροή εδώ και δύο χρόνια τον συκοφαντεί τον ως ηθικό αυτουργό κακουργηματικών πράξεων. Το πώς αυτή “κατατείνει στην εκπλήρωση του σκοπού” της υποτιθέμενης εγκληματικής οργάνωσης, μόνο η Ασφάλεια γνωρίζει.
    25. “Για τις κατά νόμον συνέπειες όλων των υπευθύνων, ηθικών αυτουργών, συνεργών και των κατά παράβαση καθήκοντος επιδειξάντων εγκληματική αμέλεια, και κυρίως της ΕΛ.ΑΣ.”. Νομικό κείμενο του δικηγόρου του Τόλη Παπαγεωργίου, Ιωάννη Κανελλόπουλου, που υπενθυμίζει στους διοικητές των αστυνομικών δυνάμεων ότι καθήκον τους είναι να ελέγξουν τη νομιμότητα των εργασιών της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές και όχι μόνο να βομβαρδίζουν με χημικά τους πολίτες που καταγγέλουν παρανομίες.
    26. Του σκοπού τούτου λογιζομένου ως δημοσίας ωφελείας”. Άρθρο γνώμης που τελειώνει με την εγκληματική φράση: “Και όχι, αυτό δεν είναι προτροπή σε βία, όπως θα θέλανε κάποιοι. Προτροπή σε ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ είναι”.
    27. Εldorado Gold: “Ως μεγάλος ξένος επενδυτής, έχουμε τη στήριξη της κυβέρνησης ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ”. Δεν είναι δικές μας εκφράσεις ούτε δικές μας απόψεις αυτές. Το κείμενο είναι μετάφραση από συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου της Eldorado Gold κ. Paul Wright στο ηλεκτρονικό περιοδικό mining-journal.com.
    28. «Θα πρέπει να είναι βλαξ κανείς για να πιστεύει ότι θα κάνει εξόρυξη χρυσού και θα αποκαταστήσει το περιβάλλον» (Μιχ. Δεκλερή, τ. Προέδρου του Ε΄ Τμ. του ΣτΕ). Το κείμενο είναι αναδημοσίευση από το ιστολόγιο του Αρχιμ. Χριστόδουλου Αγγελόγλου και αναφέρεται σε δηλώσεις του επίτιμου προέδρου του ΣτΕ κ. Μιχαήλ Δεκλερή. Μήπως η Ασφάλεια θα ήθελε να λογοκρίνει και τον κ. Δεκλερή για τις απόψεις του;
    29. “Tεράστιες εξελίξεις στην αγορά χρυσού”. Άβυσσος το μυαλό του σεναριογράφου. Το άρθρο είναι οικονομικού περιεχομένου και είναι αναδημοσίευση από το ιστολόγιο ciaoant1 το οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων και σε ένα δικό μας άρθρο που ασχολείται με τα χρηματιστηριακά και άλλα προβλήματα της Eldorado Gold.
    30. “Πανικός στον Republic 100,3 λόγω της “Ελληνικός Χρυσός”. Αναδημοσίευση από το www.e-tetradio.gr που δείχνει τις οργισμένες αντιδράσεις των ακροατών γνωστού ραδιοσταθμού της Θεσσαλονίκης για την αναπαραγωγή διαφημιστικού σποτ της Ελληνικός Χρυσός. Αδύνατον να αντιληφθούμε τι είχε στο μυαλό του ο συντάκτης της δικογραφίας.
    31. “Μεγαλειώδης πορεία στον Πολύγυρο – Επεισόδια από εργαζόμενους της εταιρείας στο Παλαιοχώρι”. Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο του Συντονιστικού της Ιερισσού soshalkidiki στην οποία θα κάνουμε ειδική αναφορά στην επόμενη ανάρτηση.
    32. Εκδήλωση ενημέρωσης, για τις επιπτώσεις των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, στο Γομάτι Χαλκιδικής. Προφανώς η Ασφάλεια θεωρεί ότι η ενημέρωση που παρέχεται σε αυτές τις εκδηλώσεις, συνήθως από καθηγητές Πανεπιστημίου, δεν είναι η “σωστή” και βλάπτει τον χορηγό της.
    33. “Τριήμερο Κάμπινγκ αλληλεγγύης στην Ιερισσό 26 – 28 Ιουλίου 2013”
    34. “Κυριακή 26.05 – Βόλτα στις Σκουριές”. Μην ήταν η φράση “Ανάβαση στον Κάκαβο σημαίνει Ελευθερία” στην αφίσα που τους πείραξε;
    35. “Εκδήλωση-συζήτηση για τα μεταλλεία χρυσού στις Σέρρες, 31 Μαΐου”. Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο antigoldserres.wordpress.com. Eνοχλεί η ενημέρωση, ενοχλεί η διάδοση μίας συγκεκριμένης άποψης και βεβαίως ενοχλεί η αλληλεγγύη…

Δεν τελειώσαμε. Η επόμενη ανάρτηση θα έχει τίτλο “Όταν η Ασφάλεια  αποφασίζει ποια είναι η “ορθή” ενημέρωση”.


3 απαντήσεις στο “Οι 35 “εγκληματικές” αναρτήσεις του antigold #skouries”

  1. τι να πρωτοθαυμάσει ο επισκέπτης σας …. την προσήλωση και παρακολούθηση από μια κρατική υπηρεσία (ΕΥΠ),αντί τον ξένο παράγοντα και “επενδυτή” ..τους πολίτες της χώρας του που πληρώνουν φόρους χιχχι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.