Ο Πάχτας παριστάνει ότι δεν μπορεί να πάει στην Ιερισσό…


Aπό την ΑΥΓΗ. Ο Πάχτας, ο Πάχτας του βίντεο, που απειλεί με νεκρούς και κάψιμο χωριών αν δεν εκλεγεί…

dc65de991deb1d1dd092e4c24cc31e36_LΜια ανάσα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές «χτύπησε» ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρ. Πάχτας, φοβούμενος ότι φθάνει το τέλος της «βασιλείας» του στην περιοχή. Μιλώντας στο φιλικό προς τη θυγατρική της Eldorado Gold Ελληνικός Χρυσός A.E. Βήμα fm», επιτέθηκε εκ νέου στο κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαστε ίσως ο μόνος δήμος στον κόσμο που δεν έχει δυνατότητα στις συμβατικές λειτουργίες: να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο στην έδρα του δήμου κ.τ.λ. Διότι κινδυνεύει η ζωή μας» είπε σε δραματικό τόνο, αποκρύπτοντας ότι η αντιπολίτευση επανειλημμένα τον κατήγγειλε διότι οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου γίνονται παρανόμως στην ιστορική έδρα του δήμου. «Στα τέσσερα χωριά της περιοχής δεν μπορούμε να πάμε και να μιλήσουμε διότι θα εκθέσουμε και τον κόσμο. Δεν υπάρχει αστυνομικό τμήμα. Μετά τον εμφύλιο πόλεμο το πρώτο Α.Τ. που καταστράφηκε ήταν της Ιερισσού. Μετά το ’93 πτώχευσε η εταιρεία και το 2003 ξανά και κινδύνευσε η ζωή μας. Έκαψαν τα αυτοκίνητά μας, απειλήθηκε η ζωή μας, τα σπίτια μας, οι οικογένειές μας. Από πολιτικές δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι αρχηγική δύναμη» πρόσθεσε. Αυτή τη φορά πάντως δεν απείλησε ότι αν δεν επανεκλεγεί και ματαιωθεί η «επένδυση» της Ελληνικός Χρυσός, «ίσως οι εργαζόμενοι κάψουν κάποιο χωριό και θα έχουμε ανθρώπινα θύματα…».

Λάζαρος Τόσκας: Πάγιο αίτημά μας να συνεδριάζουμε στην Ιερισσό

«Ο κ. Πάχτας, αφού φρόντισε τα τελευταία χρόνια για τη διάρηξη της κοινωνικής συνοχής και τη δημιουργία εμφυλιοπολεμικού κλίματος στον Δήμο Αριστοτέλη, τώρα διαμαρτύρεται γιατί βλέπει ότι δεν του βγαίνουν τα κουκιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Συριζαίοι της περιοχής θα έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για την μεγάλη ήττα που θα υποστεί ο κ. Πάχτας την επόμενη Κυριακή, που θα σημάνει το τέλος της πολιτικής του σταδιοδρομίας», δήλωσε ο Λάζαρος Τόσκας, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας, ενώ τόνισε ότι «κανένας δεν απαγόρευσε τον κ. Πάχτα να πάει στην Ιερισσό και στα γύρω χωριά» και ότι «οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου στη φυσική έδρα του δήμου, την Ιερισσό, ήταν και παραμένει πάγιο αίτημά μας».

Τρ. Μηταφίδης: Αδιαφορεί ο Μπουτάρης

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Τρ. Μηταφίδης, τόνισε ότι «ο αγώνας ενάντια στους χρυσοθήρες της Eldorado Gold στις Σκουριές είναι ζήτημα ζωής για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης» και υπενθύμισε ότι η Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή Πόλη στηρίζει τον «ανυπότακτο αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, που με την αντοχή και το σθένος τους εμπνέουν καθημερινά όλα τα κοινωνικά κινήματα της χώρας μας και παγκόσμια». Επιτέθηκε στον Γιάννη Μπουτάρη, τον οποίο κατηγόρησε ότι «αδιαφορεί για τις επιπτώσεις των εξορύξεων χρυσού στη Χαλκιδική, και για τους τόνους τοξικής σκόνης που θα πνίξουν και τη Θεσσαλονίκη». «Είναι υπεύθυνος ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι που τον στηρίζουν, που εμπόδισαν το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση για το έγκλημα στις Σκουριές Χαλκιδικής» είπε και τον κάλεσε να πάρει καθαρή θέση για το θέμα.

…και στέλνει στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου της Ιερισσού την Χ.Α.!

Ο κ. Πάχτας υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να πάει στην Ιερισσό, ωστόσο φρόντισε να στείλει στο «Γαλατικό χωριό» τη Χρυσή Αυγή, παραχωρώντας της το Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου για προεκλογική εκδήλωση. Η εκδήλωση ματαιώθηκε καθώς οι φασίστες αποδοκιμάστηκαν από τους κατοίκους.

Ποιος όμως έδωσε την άδεια να μιλήσει στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού η Χ.Α.; Σύμφωνα με την Αστυνομία: «Η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου δόθηκε στη Χ.Α. από τον δήμο και έχουν άδεια να κάνουν την ομιλία τους». “Είναι τόσο καλοστημένο το σκηνικό, αλλά απλή η ερμηνεία του”, τονίζουν το Συντονιστικό Ιερισσού και η Επιτροπή Αγώνα Μ. Παναγίας εξηγώντας ότι «οι κάτοικοι της περιοχής γίνονται ένα με το ‘άλλο άκρο’ και δεν αντιδρούν στην άφιξη της Χρυσής Αυγής. Και αυτό θα γινόταν φυσικά και υπέροχο θέμα στα κανάλια της λάσπης και της διαπλοκής”. «Για άλλη μια φορά οι άνθρωποι του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού απέδειξαν ότι ο αγώνας τους είναι πολιτικός, κοινωνικός και βαθιά ανθρωπιστικός. Ένας αγώνας με στόχο την απελευθέρωση από όλα τα δεσμά που καταδυναστεύουν τη ζωή μας. Και αν το παραμύθι δεν είχε καλό τέλος για τη Χ.Α., είχε το αναμενόμενο τέλος για τους ανθρώπους που δεν υποχωρούν και δεν τρομοκρατούνται από τις προκλήσεις: Ούτε στην Ιερισσό ούτε πουθενά», καταλήγει η ανακοίνωση.


Μία απάντηση στο “Ο Πάχτας παριστάνει ότι δεν μπορεί να πάει στην Ιερισσό…”

  1. ti problima exete me tin xrysi aygh re paidia gia ton xryso synfono na pane apo ekei pou irtane droooomo alla re aderfia to syriza psakste ton sas parakalo tin mhtera ellada mas ta tin afisi mish kai isos ligotero apo mish den ta dosei mono ton xryso apo tin xalkidhki mas na dilitiriasoun tin gh mas alla ta dosi tiin xalkidikh mazei me tin thesallonikh ainte ligo kai apo to aigeo tin thrakh na tin ksexasoume hhh mporh na ginh kypros periptosi psakste ton siriza exei pola prosopa kai min trote paramytii apo ton tsipra mnimonio kai kserogo den ta kanei tipota pros to kalitero gia emas kai gia tin xora mas isa isa pou ta mas apoteliosi oxi sto syriza alla oxi kai sto potami ton anipsio tou simiti giath to potami ta fouskosi ta mas parii mazi to rema kai pios zh pios peteni. parakalo poly skeftite kalla.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.