Eldorado Gold, go home! Φωτογραφίες από την παρέμβαση στα γραφεία της «Ελληνικός Χρυσός» στην Αθήνα


Από left.gr

Από τις 10 το πρωί σήμερα βρισκόταν σε εξέλιξη παρέμβαση στα αθηναϊκά γραφεία των 3 εταιρειών που σχεδιάζουν την καταστροφή της Χαλκιδικής.

Στην είσοδο των γραφείων των τριών εταιρειών (Eldorado Gold, Ελληνικός Χρυσός, Μεταλλεία Χαλκιδικής) στη Β. Σοφίας, έχουν τοποθετηθεί κούτσουρα και άλλα ξύλα με το εύγλωττο πλακάτα «Ενθάδε κείται το δάσος των Σκουριών». Ακούγονται ανακοινώσεις από ντουντούκα και μοιράζονται φυλλάδια.

Σε ένα από τα τρία πανό αναγράφεται: «Απασχόληση με αξιοπρέπεια και μέλλον δεν συμβαδίζει με την καταστροφή της φύσης» και σε άλλο:  «Eldorado Gold go home!»

10.45 μ.μ.:

 

Οι συμμετέχοντες είπαν στο left.gr:  «Σχετικά με τον αγώνα της Χαλκιδικής και των άλλων περιοχών της Ελλάδας που έχουν στοχοποιηθεί για εξορύξεις χρυσού, θεωρήσαμε σκόπιμο ενεργοί πολίτες της Αττικής  που έχουμε συγκροτήσει επιτροπή αλληλεγγύης να κάνουμε μια παρέμβαση στην Αθήνα δηλώνοντας και τη δική μας συμπαράσταση στους κατοίκους της Χαλκιδικής και των άλλων περιοχών, αλλά και υποδηλώνοντας ότι αυτού του είδους οι δραστηριότητες ειναι πρόβλημα όλων, όχι μόνο των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών. Επιλέξαμε αυτή η παρέμβασή μας να γίνει έξω από τα γραφεία της Ελληνικός Χρυσός και της μητρικής εταιρείας, της  Ελντοράντο Γκολντ, για να υποδείξουμε ποιος πραγματικά κρύβεται από πίσω και ποιος εξυπηρετείται από αυτού του είδους την ανάπτυξη, την οποία θέλουν να παρουσιάσουν ως πρότυπη.

 

»Εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι αυτό ειναι από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα μιας στρεβλής αντίληψης για την ανάπτυξη, η οποία χαρακτηρίζεται όχι μόνο από τα μηδαμινά οφέλη για την τοπική κοινωνία αλλά και για το δημόσιο συμφέρον ευρύτερα, αλλά συνήθως και κατά κανόνα συνοδεύεται από καταστροφικές επιδράσεις και επιπτώσεις στο περιβάλλον».

Η παρέμβαση ολοκληρώθηκε κατά τις 11.00 π.μ.

Δείτε φωτογραφίες από την παρέμβαση (Βασίλης Μαθουδάκης)

 

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.