[Σχόλιο]: Οι επιβάτες και οι βαρκάρηδες του τόπου μας είμαστε εμείς!!!


Απάντηση του Θανάση Παντελόγλου από το Ι.Τ.Α.Π. Βοιωτίας στο άρθρο/παρέμβαση της Κίνησης για τη Σωτηρία της Γκιώνας Ποιός πληρώνει το βαρκάρη ? …ερωτήματα προς αρμοδίους, νυν και υποψηφίους τοπικούς άρχοντες, παράφωνους και άφωνους…

Αγαπητοι Φιλοι,

Καλα κανετε και επιμενετε να ειστε εσεις οι “επιβατες και βαρκαρηδες” στο ταξειδι τις ζωης. Εκεινο που πλεον δεν μπορει και δεν επιτρεπεται να συμβαινει ειναι να αρμενιζουν πλεον “με βαρκα την ελπιδα”, οτι δεν θα συμβει σε μενα η ζημια!!

Απλα ερχεται η στιγμη μιας “αποκαλυψης”. Ενος τραγικου “καταστροφικου συμβαντος”, που γινεται ευκαιρια και αιτια να ανοιξουν τα ματια μας, για να δουμε την ζημια που συμβαινει χρονια τωρα ,στην Δημοσια Υγεια μας και στους τοπους μας.

Την ονοματιζουν οι επιστημονες, “χρονια τοξινωση” με τα “μιγματα βαρεων μεταλλων”, απο “πολλαπλους περιβαλλοντικους δρομους” και “συσσωρευτικους ρυθμους”.

Αυτο ειναι που τοσα χρονια οι ελλαδικες μας εξουσιες μας εκρυβαν, μεσα σε παρανομες αδειες και αξιοποινα φτιαγμενα χαρτια, γεμισμενα με μπλα-μπλα που αποκοιμιζαν συνειδησεις!!

Τωρα απλα δεν ξερουμε τι;; και ποση;; ζημια εχουμε παθει !! Γιατι το σιγουρο ειναι οτι εχουμε παθει!! Ειτε απο το εξασθενες χρωμιο,ειτε τον υδραργυρο, τον μολυβδο και ολα τα αλλα. Και εκει σε εσας και εδω σε εμας και παραπερα, οπου τα βαρια μεταλλα τα αφηνουν να θεριζουν!! και μας το κρυβουν!!

Καποια στιγμη, φιλτατοι ομοιοπαθεις, θα παρετε και εσεις, οπως πηραμε και εμεις ,με “Κρατικη Σφραγιδα” την επιδημιολογικη απαντηση, (αφου μετρησουν τα πτωματα και κανουν καμπυλες θνησιμοτητας ) το ποσοι;; και ποσο γληγορα;; μας σαλπαρουν για την Αχερουσια “εναντι ελαχιστου αντιτιμου” για τον βαρκαρη!!! Αλλα και εντελως ανεξοδα ,για τον “κουμανταδορο” καπετανιο του ολου στολου των “πλεουμενων”, που στραβα τα αρμενιζει . (Σας βεβαιωνω ειλικρινα, τεχνικα ,δεν ειναι στραβος ο γιαλος!! Ουτε οι ζημιες τεχνικα αναποφευκτες .Λυσεις υπαρχουν, αλλα δεν τις εφαρμοζουν για να μην εχουν να πληρωνουν το αυξημενο κοστος απο τις τσεπες τους!! και το πληρωνουμε εμεις απο τις τσεπες μας, και με την υγεια μας!! Αυτο ειναι τελικα που προτιμουν!!! και διαλεγουν οι εξουσιες μας!!).

Απο σκοπου λοιπον, ετσι αποφασιζει και διατασσει,και σαλπαρει!! τα καραβια, ο αρχικαπετανιος, κ. Βερχοιγκεν, αρμοδιος επιτροπος, στην Ε.Ε, με τις επιλογες του για προωθηση του στοχου τους που ειναι “η διασφαλιση φτηνου βωξιτη και αλουμινιου” στην Ε.Ε. Και ετσι εκτελουν εντολες επιλεγοντας τους τροπους δουλειας τους με τα μεταλλευματα μας, πορευομενοι στην κερδοφορια, οι ντοπιοι βαρκαρηδες μας!!, oδηγωντας μας, “συν γυναιξι και παιδας” στον δρομο για την Αχερουσια!! θυσια στον μινωταυρο τις ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥΣ, κυριολεκτικα παση θυσια!!!

Φιλτατοι, το μεγαλο ερωτημα μου, προς καθε ενα σας και καθε εναν κατοικο των βωξιτοφορων περιοχων ειναι: Τελικα Θα Τους Το ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ  τουτο το δρομολογιο;;; Ειμαστε οι πολλοι, Εχουμε το δικιο και την λογικη με το μερος μας!! Εμεις ψηφιζουμε τις εξουσιες μας!! Ελατε να μην νοιωσουμε μια φορα ακομη “Κοψοχερηδες”.

Ψηφιστε σωστα και με κριτηριο, την αρμονικη υπαρξη μιας “αξιοβιωτης αναπτυξης” των τοπων μας, με υγεια, ασφαλεια ζωης και δουλειες!! Αυτοι εχουν και αλλους τροπους για να δουλεψουν τους βωξιτες!! Ας μην βγαζουν υπερ-κερδη,οι τοποι μας δεν ειναι τοποι για να τα οικονομανε ασυδοτα. Αν τους αρεσει!!

Αυτοι ειναι πολυεθνικοι!! Δεν εχουν Πατριδα!! Ομως Εμεις; Αλλους τοπους δεν εχουμε για να ζησουμε, εμεις , τα παιδια και τα εγγονια μας!! Εμας οι δικες μας “οι πεζουλες και τα καλυβια μας” σε τουτους τους τοπους βρισκονται. Αλλου δεν εχουμε τοπους να παμε!!

Αν εμεις δεν φροντισουμε να ειναι και να μεινουν, τοποι βιωσιμοι ……τοτε κλαψε χαραλαμπε!! Καλη ανταμωση στα…. Γουναραδικα (που ελεγε και ο Αρης!!). Αυτοι αλλιως δεν καταλαβαινουν, μονο με το ξεσηκωμα του κοσμου των τοπων γινονται ζαφτι!!!

Μην “μπαινετε στις βαρκες τους”!! Μην τους αφηνετε να παρουν ροτα για την Αχερουσια!! Ψηφιστε τωρα σωστα και με συνειδηση και ετοιμαστειτε για σκληρους αγωνες. Θα νικησουμε στο τελος!!!

Με φιλικα, συντροφικα στο παθημα και για το παθημα τις τοξινωσης με βαρεια μεταλλα , συναισθηματα .
Θανασης Παντελογλου Ι.Τ.Α.Π. Οινοφυτα Βοιωτιας. Εξα-χρωμιωμενος παθων.


Μία απάντηση στο “[Σχόλιο]: Οι επιβάτες και οι βαρκάρηδες του τόπου μας είμαστε εμείς!!!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.