Τα Μεταλλεία στον Κόσμο: Τουρκία, Αργεντινή, ΗΠΑ


  • Στην Τουρκία, το Συμβούλιο Επικρατείας της χώρας διέταξε την αναστολή των εργασιών στο χρυσωρυχείο Kisladag της εταιρείας Eldorado/Tuprag, μέχρις ότου αποφανθεί για τη νομιμότητα της άδειας λειτουργίας. Σύμφωνα με την απόφαση, η συνεχιζόμενη λειτουργία του μεταλλείου μπορεί να προκαλέσει “ανεπανόρθωτη ζημία”. Οι κάτοικοι φοβούνται ότι το Τουρκικό Κράτος δεν θα εφαρμόσει την απόφαση, όπως έγινε και με το χρυσωρυχείο του Ovacik στην Πέργαμο.
    www.miningwatch.ca, 26/7/2007
  • Στην Αργεντινή, η επαρχία Μεντόζα απαγόρευσε με νόμο τη χρήση χημικών ουσιών στην εξόρυξη και επεξεργασία χρυσού και άλλων μετάλλων. Θρήνος από τις μεταλλευτικές εταιρείες. Άλλες τρεις επαρχίες της Αργεντινής, οι La Rioja, Chubut, Rio Negro έχουν υιοθετήσει ανάλογη νομοθεσία.
    Να το πούμε; Αυτό θα πει ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ!
    www.resourceinvestor.com, 21/6/2007
  • Στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατατέθηκε Σχέδιο Νόμου για την αναμόρφωση του “τελευταίου Αμερικανικού δεινόσαυρου” – του απαρχαιωμένου Μεταλλευτικού Νόμου του 1872.
    www.earthworksaction.org, Mάιος 2007

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.